Irrigatie

Irrigatie via een druppelleiding is niet alleen een heel gemakkelijke, maar ook een efficiënte manier om uw tuin te beregenen. Ook voor een moestuin of een kas is druppelirrigatie één van de meest efficiënte beregeningssystemen. Zowel voor particuliere tuinen als voor zakelijke projecten bent u bij Wilkon aan een vertrouwd adres. Al sinds 1973 zijn wij dé specialist voor maatwerk druppelleidingen. 

Offerte aanvragen
irrigatie-tuin-2

Hoe werkt irrigatie via een druppelleiding?

Druppelirrigatie is een beregeningsmethode waarbij water druppel voor druppel bij de planten terechtkomt. Dit water loopt door een zorgvuldig uitgewerkt ondergronds stelsel van leidingen, slangetjes en druppelaars. Naast water kunnen via deze druppelleidingen ook meststoffen en beschermingsmiddelen aan de planten worden toegediend. Zo houdt een druppelleiding uw tuin in topvorm, zonder dat u daar zelf omkijken naar heeft. 

irrigatie-tuin-3

De vele voordelen van irrigatie

Een druppelleiding is namelijk een gemakkelijk en tijdbesparend alternatief voor het met de hand beregenen van uw tuin. Daardoor houdt u allereerst veel tijd over, maar er zijn nog een aantal belangrijke voordelen van een druppelleiding. Eén van die voordelen is een forse waterbesparing. Met een druppelleiding krijgen uw planten namelijk heel gericht en efficiënt precies de juiste hoeveelheid water toegediend. Met irrigatie komt het water immers rechtstreeks bij de wortel terecht. Dankzij de ondergrondse druppelleiding verdampt het water bovendien minder. Zo gaat er geen overbodig water verloren. 

Advies, aanleg, installatie en onderhoud

Wilt u ook genieten van de voordelen van een druppelleiding? En bent u benieuwd welke oplossing voor uw tuin het meest geschikt is? Neem dan contact op met de specialisten van Wilkon. Al sinds 1973 zijn wij gespecialiseerd in maatwerk oplossingen op het gebied van watermanagement en techniek. Ook op het gebied van irrigatie kunnen wij u uitstekend van dienst zijn. Naast maatwerk advies, productie en aanleg kunnen wij ook de installatie en het onderhoud van uw druppelleiding verzorgen. Waarmee kunnen we ú van dienst zijn?

Projecten

Wilkon® is al meer dan 45 jaar gespecialiseerd in beregening.
Met trots presenteren wij u dan ook een selectie van onze projecten!

Meer projecten
/