Drainage en infiltratie

Wilkon® is gespecialiseerd in het leveren, installeren en monteren van alle soorten en maten drainage systemen.

Met een drainage systeem verlaagd u het grondwaterpeil of oppervlakte water zoals bijv. regenwater of kwelwater. Door een ondergronds geperforeerde leiding loopt het water in uw riool. Mocht dit op het riool niet mogelijk zijn dan kunt u gebruik maken van een elektrische pompput die het water dan in uw riool pompt.

Drainage wordt bij tal van toepassingen gebruikt, bijv. sportvelden, maneges/paardrijbakken, tuinen of parken, rondom (parkeer)kelders of woonhuizen, de agrarische sector. Als vervanger voor de dakgoot is drainage ook toepasbaar, denkt u daarbij aan een rieten dak.

Infiltratie

Infiltratie kratten worden gebruikt bij het afvoeren van hemelwater of als bufferopslag van oppervlaktewater. De Nederlandse overheid bepaalt steeds meer en vaker dat regenwater niet meer in het openbare riool afgevoerd mag worden. Hierdoor moeten uw regenpijpen afgekoppeld worden van het riool. De oplossing is een infiltratie krat onder de afvoer van het regenwater ingraven, zodat het regenwater zich kan bufferen en langzaam in de grond wegloopt.

offerte aanvragen

Drainage en infiltratie | Wilkon Drainage en infiltratie | Wilkon Drainage en infiltratie | Wilkon