beregening-header-5

Tuinberegening

Tuinsproeiers

Tuinsproeiers zijn er in allerlei soorten en maten. Voor iedere toepassing is er dan ook wel een geschikt type sproeier. Bent u benieuwd welke sproeier in uw situatie het meest geschikt is? Laat u dan eens vrijblijvend adviseren door Wilkon. Als ervaren specialist in watermanagement en techniek helpen wij al sinds 1973 vele duizenden mensen met tuinsproeiers van topkwaliteit.

Offerte aanvragen
beregening-tuin-2

Welk sproeisysteem past bij u?

Als u zich oriënteert op de aankoop van tuinsproeiers, is het goed om te weten waarvoor u deze gebruikt. Dat klinkt logisch, maar vergis u niet: het gebeurt vaker dan u denkt dat mensen zomaar een willekeurige sproeier kopen. En dat is jammer, want niet iedere sproeier is even geschikt voor alle toepassingen. Voor een smal perkje heeft u bijvoorbeeld hele andere tuinsproeiers nodig dan voor een groot gazon. In dat laatste geval kunt u namelijk kiezen voor sproeiers met een bereik van 4-10 of zelfs 6-15 meter. Ook voor sproeiers met nóg meer bereik bent u bij Wilkon aan een vertrouwd adres.

beregening-tuin-3

Pop-up tuinsproeiers voor borders en perken

Voor borders en perken passen we speciale vernevelaars toe. Deze brengen door hun fijne verstuiving geen schade toe aan bloemen. Bovendien zorgen verschillende, in sectoren afstelbare sproeikopjes ervoor dat deze tuinsproeiers gemakkelijk aan te passen zijn. Deze sproeiers worden gelijk met het maaiveld gemonteerd, zodat ze geen obstakel zijn in uw tuin. Ook kunt u er gewoon met uw gazonmaaier overheen maaien. Bij toevoer van waterdruk komen de sproeiers namelijk vanzelf uit de grond omhoog. Omgekeerd zakken ze ook automatisch weer terug in de grond zodra de waterdruk verdwijnt.

beregening-tuin-1

Speciale tuinsproeiers voor potplanten en hobbykassen

Ook voor potplanten en hobbykassen zijn er speciale manieren van bewateren. Bij potplanten gebeurt dit door middel van een druppelslang of potdrippers, terwijl drippers met microafsluiters of kassproeiers de ideale oplossing zijn voor een sproeisysteem in hobbykassen.

Benieuwd naar onze projecten?

Bij Wilkon werken we dagelijks aan de meest uiteenlopende projecten. Projecten waar we trots op zijn en die we dan ook graag laten zien! In veel van die projecten passen we onze tuinsproeiers toe. Neem gerust een kijkje voor een impressie van wat we zoal doen. En wilt u graag meer weten? Neem voor al uw vragen contact met ons op. We adviseren u graag!

Projecten

Wilkon® is al 50 jaar gespecialiseerd in beregening.
Met trots presenteren wij u dan ook een selectie van onze projecten!

Meer projecten
/