header-bluswatervoorzieningen

Bluswatervoorziening

Bluswatervoorziening

Als er brand uitbreekt dan is snel ingrijpen meer dan wenselijk. Wilkon staat voor u klaar voor de realisatie van uw bluswatervoorziening. Met meer dan 50 jaar ervaring kunt u rekenen op onze expertise. Bluswatervoorziening voor woonhuizen, flats, bedrijfspanden, bedrijventerreinen, bedrijfsverzamelgebouwen of waar het ook wenselijk is. Meer weten of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem contact met ons op.

cibv logo

Offerte aanvragen
brandputten-blusleidingen-2

Waarom bluswatervoorziening aanleggen?

Wij Wilkon bieden we diverse soorten bluswatervoorzieningen. Voor uw eigen veiligheid en die van anderen is het een geruststellende gedachten om te weten dat een onverhoopte brand snel kan worden geblust. In sommige gevallen stellen verzekeraars een goede bluswatervoorziening zelfs verplicht. Maar wel of niet verplicht, het is natuurlijk nooit een verkeerde keuze om de veiligheid van u en uw omgeving extra aandacht te geven.

CAM00491

Wilkon – Bluswatervoorziening specialist sinds 1973

Met meer dan 50 jaar ervaring hebben we bij Wilkon een scala aan bluswatervoorzieningen geïnstalleerd. Wij staan klaar voor iedereen die een slimme oplossing op het gebied van brandveiligheid kan gebruiken. Ook voor onderhoud zijn wij uw partner.

Maatwerk bluswatervoorziening bij Wilkon

Bij Wilkon kunt u rekenen op een maatwerk aanbeveling, met de juiste brandbestrijdingsmiddelen die aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen voldoen. Denk aan (droge) blusleidingen, brandputten en brandkranen. Zo voorzien we bij Wilkon in de beste bluswatervoorziening op maat, die aansluit bij de omvang, inrichting en het gebruik van het pand in kwestie. Voor particulieren, bedrijven en verenigingen.

Voorzien in bluswater: onze werkwijze

Uiteraard starten we bij Wilkon met een uitgebreide scan, waarbij we uw omgeving in kaart brengen. Onze specialisten stellen een ‘waterdicht’ plan op, met als doel alle delen van de omgeving te dekken en te voorzien van de juiste voorzieningen voor bluswater. Natuurlijk krijgt u uitgebreide uitleg, zodat u weet wat er moet gebeuren in het geval er brand uitbreekt. Zo bereidt u zich goed voor op een eventuele, vurige noodsituatie.

droge-blusleidingen-1

Brandveiligheid: partner in onderhoud

Brandblusmiddelen dienen eens in de zoveel tijd gecontroleerd te worden. Soms dienen onderdelen vervangen te worden. Wij staan tevens voor u klaar voor periodiek onderhoud aan uw blusvoorzieningen. En wilt u een extra check inplannen? Geen probleem! Ook voor het repareren of omleggen van leidingen kunt u op ons rekenen. Van gietijzer en pvc tot GRE / GFP of HDPE leidingen, Het maakt daarbij voor ons geen verschil over welk soort leidingen u reeds beschikt. Wilkon is partner voor installatie en onderhoud.

Offerte aanvragen

Brandputten en blusleidingen als blusvoorziening

Een van onze specialiteiten op het gebied van brandpreventie, is brandputten boren. Dit is een betrouwbare blusvoorziening die steeds vaker door gemeenten en bedrijven geprefereerd wordt, omdat de huidige leidingen niet altijd voorzien in voldoende bluswater. Een brandput boren en extra blusleidingen leggen die bluswater aan het grondwater onttrekken, zijn veilige en milieuvriendelijke oplossingen voor het geval dat.

Droge blusleidingen als bluswatermiddel

Wanneer er brand uitbreekt in een hoog gebouw, dan zijn brandputten en ondergrondse blusleidingen niet voldoende. Droge blusleidingen bieden perfecte uitkomt bij het bestrijden van brand in flats. De droge blusleiding staat altijd paraat om gekoppeld te worden met een professionele brandweerslang, zodat er snel actie kan worden ondernomen. En zijn ze niet in gebruik? Dan blijven ze zoals de naam al doet vermoeden, droog.

brandkranen-2

Brandkranen als bluswatervoorziening

Brandkranen worden ook wel hydrantkranen genoemd. Ook dit zijn aftappunten waarop de brandweer blusslangen kan aansluiten. Het voordeel? Dat u altijd een waterbron bij de hand heeft. Brandkranen komen goed van pas in gebieden met een hoog risico op brand en watertekort. Maximaal veilige situatie creëren? Dan behoort een extra blusmonitor met vast sproeikanon tevens tot de mogelijkheden.

brandkranen-1

Bestaande of nieuwe brandblusvoorzieningen

Begint u vanaf het begin en heeft u nog geen brandblusvoorzieningen in uw pand? Start direct op de juiste, brandveilige manier en laat de juiste hulpmiddelen direct installeren, zodat u meteen goed voorbereid bent. Ook als u uw huidige brandblusvoorzieningen simpelweg eens onder de loep wilt nemen, of uit wilt breiden, doet u er goed aan om Wilkon in te schakelen. Samen verbeteren we de brandveiligheid.

Bluswatervoorziening aanleggen? Wilkon!

Weet u al dat de brandveiligheid in uw gebouw beter kan? Wilt u een verzekering afsluiten en voldoet u nu nog niet aan de voorwaarden? Of wilt u uw huidige bluswatermiddelen eens onder de loep nemen om verbeterslagen te maken? Wilkon Watermanagement & Techniek staat paraat voor het maken van een plan op maat. Inclusief uitvoering en onderhoud, voor een veilige omgeving, nu en in de toekomst. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende indicatie van de kosten voor bluswatervoorzieningen.

Offerte aanvragen

Benieuwd naar onze projecten?

Bij Wilkon werken we dagelijks aan de meest uiteenlopende projecten. Projecten waar we trots op zijn en die we dan ook graag laten zien! Neem gerust een kijkje voor een impressie van wat we zoal doen. En wilt u graag meer weten? Neem voor al uw vragen contact met ons op. We adviseren u graag!

Meer projecten
/