Bronpomp

Een bronpomp kopen? Geen wonder dat u op onze website beland bent! Wij van Wilkon zijn namelijk gespecialiseerd in de levering van beregeningsinstallaties en al het denkbare toebehoren. Een bronpomp speelt hierin een belangrijke rol. Daarom kunt u bij ons terecht voor diverse soorten en maten bronpompen, voor zowel particulier gebruik als voor de agrarische sector. Bel ons gerust voor advies of kom gewoon eens langs!

Offerte aanvragen
bronpomp-1

Wat is een bronpomp?

Laten we eerst eens kort uitleggen wat een bronpomp eigenlijk is, hoewel de naam dit natuurlijk al grotendeels laat raden. Een bronpomp wordt voornamelijk ingezet als alternatief voor de centrifugaalpomp of de dompelpomp, wanneer de waterbron dermate diep is dat laatstgenoemde twee pompen niet meer volstaan. Een bronpomp wordt namelijk in het water geplaatst, doorgaans vanaf een diepte van acht meter. Dit maakt de pomp onzichtbaar van buitenaf.

bronpomp-2

Hoe werkt een bronpomp?

Om de werking van een bronpomp uit te leggen, zijn drie onderdelen van te belang om toe te lichten. In de basis bestaat een bronpomp namelijk uit een aanzuigrooster, een motorhuis en een pomphuis. Het aanzuigrooster zuigt water uit de bron aan, waarna het doorvloeit naar het pomphuis. Met behulp van waaiers ontstaat er druk op het water, dat omhoog gestuwd wordt. De waaiers worden aangestuurd door het motorhuis. Wanneer de druk hoog genoeg is, wordt het water via de persuitgang een leiding ingeperst. Via deze leiding vloeit het water uiteindelijk naar buiten. Daarbij geldt: hoe meer waaiers, hoe groter de druk en dus hoe krachtiger het water wegvloeit.

bronpomp-3

De voordelen van een bronpomp?

Het grote voordeel van een bronpomp is, zoals gezegd, dat deze te gebruiken is bij waterbronnen die dieper zijn dan acht meter. Het feit dat de bronpomp in de waterbron bevestigd zit, brengt echter meerdere voordelen met zich mee:

  • Een bronpomp is erg stil: voor geluidsoverlast hoef je niet bang te zijn;
  • Nooit meer aanzuigproblemen, omdat de pomp in het water ligt
  • De pomp neemt geen onnodige ruimte in
  • Geen asafdichting en dus geen (kans op) lekkage.

Weten welke bronpomp voor u geschikt is?

Voor meer informatie over onze bronpompen en een advies op maat kunt u het best eens langskomen in onze winkel in Epe. We zijn van maandag tot en met vrijdag al vanaf 7 uur ‘s ochtends geopend. U kunt natuurlijk uw vragen ook stellen door ons te bellen of een email te sturen. We zijn te bereiken via 0578 - 70 10 68 en info@wilkon.nl. Graag beantwoorden we al uw vragen over bronpompen en andere beregeningshulpmiddelen!

Offerte aanvragen