header-historie

Historie

Historie Wilkon®

Sinds jaar en dag maken particulieren en organisaties in de hele Benelux gebruik van de expertise van Wilkon. Ons familiebedrijf is door de jaren heen uitgegroeid tot een bekende en betrouwbare specialist in watermanagement en techniek. En hoewel we graag vooruitkijken, vergeten we ook niet waar we vandaan komen. Graag nemen we u mee op reis door onze geschiedenis.

Offerte aanvragen
CAM00475

Opgericht in 1973

Voor het ontstaan van Wilkon gaan we terug naar 1973, toen dhr. A.de Wilde het bedrijf ‘De Wilcon’ oprichtte. De Wilde Constructies, zoals het bedrijf voluit heette, richtte zich op melkmachines, pompen, PVC-buizen en fittingen. Vlak na de oprichting werd ook de winkel in Zuuk (bij Epe) geopend. Deze winkel is nog altijd in gebruik. 

Van melkmachines naar beregening

Medio jaren ’90 bewoog De Wilcon mee met de markt. Onder leiding van de zoon van de oprichter deed De Wilcon door de toenemende automatisering afstand van de melkmachines. Kort daarvóór vestigde De Wilcon zich al in de wereld van beregening, een vakgebied dat door de jaren heen zou uitgroeien tot één van de belangrijkste specialisaties. Ook de aanleg van complete infrastructurele projecten werd een tak van sport die ons familiebedrijf zich steeds meer eigen maakte.

CAM00491

Derde generatie

Begin 2011 is het bedrijf overgedragen aan de huidige generatie. De broers Jan jr. en Matthias leiden het bedrijf vandaag de dag nog altijd met onverminderd veel passie en gedrevenheid. Onder de nieuwe naam ‘Wilkon’ werken zij dagelijks aan hun doel om ons mooie en gezonde familiebedrijf verder door te laten groeien als deskundige en vertrouwde specialist op het gebied van watermanagement en techniek.