Irrigatie Wilkon

Irrigatiesysteem tuin

Irrigatiesysteem tuin

Wilt u voortaan uw gewassen en planten op de meest efficiënte manier van vocht voorzien? Dan is een irrigatiesysteem in de tuin de perfecte oplossing voor u. Voor de realisatie van tuin irrigatie op maat bent u bij Wilkon aan het juiste adres. Met meer dan 50 jaar ervaring weten we de juiste technieken toe te passen, waarbij we aandacht geven aan ieder apart segment van uw tuin. Meer weten of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op. Wilkon is uw partner voor realisatie en onderhoud.

Offerte aanvragen
Irrigatiesysteem-tuin-2

Waarom irrigatiesysteem tuin aanleggen?

Bij Wilkon beiden we verschillende soorten irrigatiesystemen voor de tuin, waarbij druppelirrigatie vaak de voorkeur krijgt. Uiteraard stemmen we het meest doeltreffende irrigatiesysteem specifiek af op de behoeften van uw tuin. En dan geniet u van meerdere voordelen. Zo bespaart u zelf flink wat tijd. Bovendien houdt u uw planten en gewassen op deze manier altijd in topconditie. Het kan daarnaast ook nog bijdragen aan het minimaliseren van onkruid en het verkleinen van de kans op plantenziektes.

CAM00491

Wilkon – Tuin irrigatiesysteem specialist sinds 1973

Met meer dan 50 jaar ervaring hebben we bij Wilkon een scala aan irrigatiesystemen geïnstalleerd. Wij staan klaar voor iedereen die een slimme oplossing op het gebied van tuin irrigatie kan gebruiken. Ook voor onderhoud zijn wij uw partner.

Maatwerk irrigatiesysteem tuin bij Wilkon

Bij Wilkon kunt u rekenen op een weloverwogen plan voor een tuin irrigatiesysteem op maat. Planten en gewassen wensen immers allemaal een andere verzorging. En door dit juist af te stemmen, bespaart u ook nog eens water. Ook energie kan bespaard worden middels irrigatie via een druppelleiding. Vaak kiezen we bij Wilkon voor druppelirrigatie, een methode waarbij het water druppel voor druppel bij de planten terecht komt. Ook micro irrigatie behoort bij ons tot de mogelijkheden.

Hoe werkt irrigatiesysteem tuin via druppels?

Druppelirrigatie is een beregeningsmethode waarbij water druppel voor druppel bij de planten terechtkomt. Bij een tuin irrigatiesysteem met druppels loopt water door een zorgvuldig uitgewerkt ondergronds stelsel van leidingen, slangetjes en druppelaars. Naast water kunnen via deze druppelleidingen ook meststoffen en beschermingsmiddelen aan de planten worden toegediend. Zo houdt een druppelleiding uw tuin in topvorm, zonder dat u daar zelf omkijken naar heeft.

Irrigatiesysteem tuin-1

Hoe werkt een micro irrigatiesysteem tuin?

Micro irrigatie is een manier van tuin irrigatie waarbij gebruik wordt gemaakt van kleine druppelaars en micro sproeiers, die het water direct bij de wortelzone van de plant afgeven. Bij deze techniek wordt water gedruppeld, dat afkomstig is uit een hoofdleiding en wordt verspreid door aftakkingen. Een irrigatiesysteem in de tuin op basis van micro irrigatie heeft bijvoorbeeld de voorkeur als u veel verschillende plantenborders, bloempotten of een moestuin heeft. Door de aftakkingen kan alles specifiek worden afgestemd.

Offerte aanvragen

Tuin met irrigatiesysteem altijd in topconditie!

Natuurlijk is het prettig als u minder tijd kwijt bent aan het irrigeren van uw tuin. Een geautomatiseerd irrigatiesysteem neemt dit immers voortaan voor u uit handen. En dat brengt ook nog andere voordelen met zich mee. Planten en gewassen die sterk zijn dankzij de juiste vochtvoorziening, lopen namelijk minder risico’s op plantenziektes. En heeft u veel last van onkruid? Een maatwerk irrigatiesysteem voor de tuin kan helpen om dit te minimaliseren. Al met al kunnen planten met een irrigatiesysteem op maat beter vocht en voedingsstoffen opnemen, wat leidt tot gezondere groei.

irrigatie-tuin-4

Automatische irrigatie voor particulier en zakelijk

Bij Wilkon zijn we gespecialiseerd in beregening en tuin irrigatie in de breedste zin van het woord. Wij kiezen voor maatwerk en kunnen u tevens adviseren wat het beste bij u past, van een automatisch sproeisysteem tot een tuin irrigatiesysteem. Bovendien kunt u zowel als particulier, als bedrijf en als vereniging bij ons terecht. Van een weelderige tuin bij uw huis tot een prachtige bedrijfstuin of een gezellige dorpsmoestuin.

Irrigatiesysteem-tuin-3

Bestaande of nieuwe tuin irrigatie

Wanneer u uw tuin op de schop neemt, is dat een goed moment om meteen een tuin irrigatiesysteem aan te laten leggen. Zo kan het systeem mooi weggewerkt worden en houdt u uw gewassen vanaf het begin af aan in topconditie. Maar ook als u op een later moment voor een tuin irrigatiesysteem wilt kiezen, bent u bij Wilkon aan het juiste adres. Wij maken gebruik van professionele apparatuur, waarbij we alles netjes en onzichtbaar kunnen wegwerken, zodat u geniet van het gemak van irrigatie, zonder uw uitzicht te belemmeren.

Tuin irrigatie aanleggen? Wilkon!

Meer weten over de mogelijkheden van irrigatie in uw tuin? Wilt u advies op maat en zoekt u tevens een partner voor de realisatie en het onderhoud van uw nieuwe tuin irrigatiesysteem? Wilkon Watermanagement & Techniek staat voor u klaar! Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte op maat.

Offerte aanvragen

Benieuwd naar onze projecten?

Bij Wilkon werken we dagelijks aan de meest uiteenlopende projecten. Projecten waar we trots op zijn en die we dan ook graag laten zien! Neem gerust een kijkje voor een impressie van wat we zoal doen. En wilt u graag meer weten? Neem voor al uw vragen contact met ons op. We adviseren u graag!

Meer projecten
/