Pompsysteem

 

Eén van de belangrijkste onderdelen van de beregeningsinstallatie is het pompsysteem. Deze onttrekt water uit de grond of pompt water op uit een andere waterbron en creëert vervolgens de benodigde druk om uw grasveld of akker te kunnen besproeien. Bij Wilkon kunt u terecht voor een uiteenlopend aanbod pompsystemen, voor alle denkbare toepassingen.

Offerte aanvragen

Hoe werkt een pompsysteem?

Het doel van een pompsysteem is om water van A naar B te verplaatsen. Hiervoor is energie nodig, die ontstaat middels het aanwenden van hoge druk. Hiervoor worden vaak centrifugaalpompen gebruikt. Hierbij draait een waaier in een zogeheten pomphuis in de rondte, waardoor het water aan de zijkanten wordt opgestuwd. In het midden ontstaat namelijk onderdruk, met als gevolg dat het water als het ware voortgestuwd wordt. Doordat er van onderuit water aangevoerd blijft worden, neemt de druk toe en moet het water dat al rondgepompt wordt een uitweg vinden. Zodoende wordt het omhoog gepompt en bereikt het de leidingen.

Pompsysteem van Wilkon

Bij de aanschaf van een pompsysteem wilt u vanzelfsprekend de zekerheid dat u de juiste keuze maakt. Niet voor niets bent u op de site van Wilkon terechtgekomen. Reeds meer dan 40 jaar is Wilkon gespecialiseerd in de aanleg en het onderhoud van beregeningsinstallatiessproeisystemen en alles wat daarbij komt kijken. Door ons veelzijdige klantenbestand - van de kleine particulier tot de grote akkerbouwer - hebben we met tal van verschillende pompsystemen te maken gehad. Het maakt dat u bij ons de zekerheid hebt dat we u het pompsysteem helpen te kiezen dat het best aansluit bij uw beregeningssysteem.

Ook een pompsysteem laten installeren door Wilkon?

Wilt u ook een pompsysteem (laten) installeren? Dan kunt u bij ons terecht voor advies, montage en onderhoud. In een vrijblijvend adviesgesprek bespreken we uw wensen en kijken we wat voor u het meest geschikte pompsysteem zou zijn. Maakt u de keuze een pompsysteem bij ons aan te schaffen, dan komen wij het, indien gewenst, graag installeren. En dat alles tegen de scherpste prijzen. Neem contact met ons op door te bellen naar 0578 -70 10 68 (vestiging Epe) of 0341 - 26 33 26 (Nunspeet), of stuur een email naar info@wilkon.nl en profiteer binnenkort ook van uw vakkundig gemonteerde pompsysteem.

Projecten

Wilkon® is al meer dan 45 jaar gespecialiseerd in water- en pomptechniek.
Met trots presenteren wij u dan ook een selectie van onze projecten!

Meer projecten
/