header-water-pomptechniek

Bronboring

Bronboring

Wilt u altijd verzekerd zijn van voldoende water? Dan is een bronboring een goede keuze. Bij Wilkon zijn we uw vertrouwde partner voor aanleg en onderhoud. Met meer dan een halve eeuw ervaring weten we waar we op moeten letten om uw waterrekening op peil te houden. Maatwerk bronboringen, dat is waar onze experts goed in zijn. Uiteraard voldoen wij aan de strenge normeringen, zodat u altijd verzekerd bent van kwaliteit en veiligheid. Meer weten of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem contact met ons op.

Offerte aanvragen
bronboring-1

Waarom bronboring?

Er zijn meerdere redenen te benoemen om te kiezen voor bronboring. In de eerste plaats is het een manier om uzelf altijd van water te voorzien. Handig als er problemen zijn met de reguliere watervoorziening, maar ook als u wilt besparen door grondwater in plaats van kraanwater te gebruiken. Een bronboring biedt op termijn financiële voordelen, en draagt ook bij aan een gezondere planeet, omdat kraanwater bespaard kan worden. Bronboring kan uitkomst bieden voor particulieren, bedrijven en verenigingen.

CAM00491

Wilkon – Bronboring specialist sinds 1973

Met meer dan 50 jaar ervaring hebben we bij Wilkon al veel bronboringen gedaan. Wij staan klaar voor iedereen die een bron wil laten boren of spuiten, en we geven u persoonlijk advies. Ook voor onderhoud zijn wij uw partner.

Bron boren voor beregening

Voor eigen watervoorziening voor kleine tot middelgrote tuinen, hobbyboeren, groentetuinen en vijvers van beperkte omvang wordt veelal gebruik gemaakt van grondwater, aangeboord met een bronboring. Groot voordeel van grondwater is dat het bij voldoende afname goedkoper is dan leidingwater. Het is in grotere capaciteit beschikbaar in vergelijking met het waterleidingnet. Bronboring is daarom een uitstekende keuze als u een goedkope oplossing voor beregening zoekt.

Bronboring voor particulieren en bedrijven

Een bronboring komt in verschillende situaties tot z'n recht. Naast beregening kan het water bijvoorbeeld ook gebruikt worden om vijvers te vullen. Agrariërs kiezen bovendien steeds vaker voor een bronboring als drinkwatervoorziening voor hun dieren en om gewassen te besproeien. Op sportparken voeren we bij Wilkon regelmatig een bronboring uit om sportvelden te beregenen. Wilt u weten of een bronboring als particuliere of zakelijke oplossing bij u past? Neem dan contact met ons op. Ook voor de aanvoer van bluswater is een bronboring zeer geschikt.

bronboring-2

Grondwaterbron: deskundig advies!

Hoewel een bronboring diverse voordelen biedt, kan een bronboring niet zomaar overal worden uitgevoerd. Hierbij spelen diverse factoren een rol. Denk bijvoorbeeld aan de kwaliteit van het grondwater, maar ook de toepassing waarvoor u uw grondwaterbron wilt gebruiken. Wilkon heeft meer dan 50 jaar ervaring en voldoet aan de strenge BRL 2001-normering. U bent bij ons verzekerd van goed advies, kwaliteit en veilige uitvoering.

Offerte aanvragen

Bronboring of spuitboring?

Wanneer u kiest voor een bronboring, dan is de diepte van het grondwater van belang. Bevindt het grondwater zich op maximaal 5 meter diepte? Dan volstaat een relatief eenvoudig gespoten waterbron (spuitboring). Als het grondwater dieper dan 5 meter zit, is een bronboring nodig. Als specialist op het gebied van watermanagement kunnen we u hierover als geen ander adviseren. Daarbij wegen we de benodigde hoeveelheid grondwater zorgvuldig af tegen de praktische mogelijkheden en de kosten. Zo helpen we u aan de best passende oplossing voor uw wateraanvoer.

Bronboring op het strand in Zandvoort

Bronboring en andere voorzieningen

Bij Wilkon helpen we u niet alleen met het uitvoeren van bronboringen, maar we kunnen ook andere services verlenen. Wilt u een bronboring om de tuin voortaan slim te besproeien? Kies dan voor de combinatie van een bronboring met een beregeningsinstallatie. Gaat het specifiek om een bronboring voor bluswater? Dan helpen we u uit de brand met een brandput. Al onze oplossingen focussen op het vergroten van gebruiksgemak en veiligheid. Wij maken een plan op maat!

Bronboring op het strand in Zandvoort

Nieuwe bronboring – maatwerk

Een bronboring van Wilkon is maatwerk. Zo kijken we wat een goede locatie is voor uw bronboring, en of u tevens kunt uitkomen met bron spuiting. Ook overleggen we aanvullende voorzieningen met u, die op particulier of zakelijk gebied extra gemak en veiligheid kunnen bieden. En op het gebied van onderhoud? Ook daarvoor zit u goed bij Wilkon! Wij kiezen voor volledige ontzorging, van planning tot uitvoering en service.

Bron boren? Wilkon!

Wilt u een bron laten boren op uw terrein? Of bent u op zoek naar een oplossing voor het gebruik van regenwater als watervoorziening? Of het nu gaat over een sproeisysteem, een blusvoorziening of water voor uw vijver of dieren, Wilkon Watermanagement & Techniek staat voor u klaar. Onze experts helpen u graag met gedegen advies op maat. Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Offerte aanvragen

Benieuwd naar onze projecten?

Bij Wilkon werken we dagelijks aan de meest uiteenlopende projecten. Projecten waar we trots op zijn en die we dan ook graag laten zien! Neem gerust een kijkje voor een impressie van wat we zoal doen. En wilt u graag meer weten? Neem voor al uw vragen contact met ons op. We adviseren u graag!

Meer projecten
/