header-water-pomptechniek

Bronboring

Bronboring

Met een bronboring van Wilkon beschikt u over uw eigen grondwaterbron. Hiermee bent u zelfs in periodes van langdurige droogte altijd verzekerd van voldoende water, bijvoorbeeld om uw tuin te besproeien. Bovendien zorgt een bronboring voor een lagere waterrekening, doordat u minder leidingwater gebruikt. Wilkon is al bijna 50 jaar gespecialiseerd in watermanagement en techniek en helpt u graag met maatwerk bronboringen. Alle boringen via Wilkon voldoen aan de strenge BRL 2100-normering, waardoor u altijd bent verzekerd van kwaliteit en veiligheid.

Offerte aanvragen
bronboring-1

Bronboringen voor allerlei toepassingen

Een bronboring komt in verschillende situaties tot z'n recht. Particulieren kunnen met een eigen grondwaterbron bijvoorbeeld hun tuin beregenen of hun vijver vullen. Ook agrariërs kiezen steeds vaker voor een bronboring als drinkwatervoorziening voor hun dieren en om gewassen te besproeien. Op sportparken voeren we bij Wilkon regelmatig een bronboring uit om sportvelden te beregenen. Ook voor de aanvoer van bluswater is een bronboring zeer geschikt. Zomaar een aantal praktijkvoorbeelden waarin bronboringen een bijdrage leveren aan het watermanagement, zowel bij particuliere huishoudens als bij bedrijven. Bij Wilkon helpen we u niet alleen met het uitvoeren van bronboringen. We kunnen bijvoorbeeld ook de aansluiting op uw beregeningsinstallatie voor u verzorgen. Zo heeft u geen omkijken meer naar de beregening van uw tuin en houdt u tijd over voor andere leuke dingen.

bronboring-2

Deskundig advies bij bronboringen

Hoewel een bronboring diverse voordelen biedt, kan een bronboring niet zomaar overal worden uitgevoerd. Hierbij spelen diverse factoren een rol. Denk bijvoorbeeld aan de kwaliteit van het grondwater, maar ook de toepassing waarvoor u uw grondwaterbron wilt gebruiken. Bovendien is de diepte van het grondwater van belang. Bevindt het grondwater zich op maximaal 5 meter diepte? Dan volstaat een relatief eenvoudig gespoten waterbron (spuitboring). Als het grondwater dieper dan 5 meter zit, is een bronboring nodig. Als specialist op het gebied van watermanagement kunnen we u hierover als geen ander adviseren. Dankzij onze expertise weten we bij Wilkon precies hoe we u hier op de juiste manier mee kunnen helpen. Daarbij wegen we de benodigde hoeveelheid grondwater zorgvuldig af tegen de praktische mogelijkheden en de kosten. Zo helpen we u aan de best passende oplossing voor uw wateraanvoer.

Meer weten over bronboringen?

Neem voor al uw vragen en meer informatie over bronboringen gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag en adviseren u geheel vrijblijvend over een oplossing die in uw situatie het meest geschikt is.

Offerte aanvragen

Projecten

Wilkon® is al meer dan 45 jaar gespecialiseerd in bronboring.
Met trots presenteren wij u dan ook een selectie van onze projecten!

Meer projecten
/