header-drogeblusleidingen

Droge blusleidingen

Droge blusleidingen

Droge blusleidingen zijn bij uitstek geschikt voor brandbestrijding in hoge gebouwen. Ze besparen de brandweer veel kostbare tijd, waardoor deze veel sneller branden kan blussen. Als ervaren specialist in watermanagement en techniek helpt Wilkon u graag bij het vakkundig aanleggen van een droge blusleiding. 

Offerte aanvragen
droge-blusleidingen-1

Wat is een droge blusleiding?

Een droge blusleiding is een leiding in hoge gebouwen, die helpen bij brandbestrijding. Op iedere verdieping van het gebouw beschikt een droge blusleiding over een koppeling waarop een brandweerslang kan worden aangesloten. Op de begane grond wordt de droge blusleiding aangesloten op de watervoorziening. Droge blusleidingen danken hun naam aan het feit dat er geen water doorheen stroomt zolang ze niet in gebruik zijn. Pas wanneer er brand uitbreekt en de brandweer de leiding op de waterbron aansluit, stroomt er water door. 

droge-blusleidingen-2

Het grote voordeel van droge blusleidingen

Een droge blusleiding heeft als groot voordeel dat de brandweer veel sneller kan beginnen met blussen. Dankzij de aansluiting op iedere etage hoeft de brandweer namelijk niet met slangen door het hele gebouw te slepen. In plaats daarvan hoeft de brandweer de slang alleen maar op de juiste verdieping op de leiding aan te sluiten. Daardoor wint de brandweer veel kostbare tijd bij het blussen van de brand en wordt ergere schade voorkomen. In hoge gebouwen en slecht bereikbare gebouwen zijn droge blusleidingen om die reden in veel gevallen zelfs verplicht. 

Meer weten over brandpreventie?

Heeft u een droge blusleiding nodig en wilt u graag weten wat we hierin bij Wilkon voor u kunnen betekenen? Onze ervaren en gecertificeerde medewerkers staan met moderne apparatuur en een zorgvuldige werkwijze garant voor duurzaamheid en kwaliteit. Wilt u graag advies of heeft u nog aanvullende vragen? Neem gerust contact met ons op voor al uw vragen over droge blusleidingen.

Offerte aanvragen

Projecten

Wilkon® is al meer dan 45 jaar gespecialiseerd in bluswatervoorziening.
Met trots presenteren wij u dan ook een selectie van onze projecten!

Meer projecten
/