Dompelpomp

 

Met een dompelpomp kunt u grote hoeveelheden water en andere vloeistoffen, zoals bijvoorbeeld olie, efficiënt wegpompen. Zoals de naam al zegt, worden deze pompen ondergedompeld in de te verplaatsen vloeistof. Bent u benieuwd welke pomp het meest geschikt is voor uw situatie? Als ervaren specialist in watermanagement en techniek kunnen de specialisten van Wilkon u hier als geen ander mee helpen. Ook voor het onderhoud aan uw dompelpomp bent u bij ons aan een vertrouwd adres.

De inzetbaarheid van de dompelpomp

Vergeleken met andere pompen onderscheidt de dompelpomp zich door grote hoeveelheden vloeistoffen te verplaatsen. Daarbij kunt u denken aan bijvoorbeeld water dat vanuit (pomp)putten, ondergelopen kelders, tanks, vijvers of waterzuiveringsinstallaties moet worden verplaatst. Deze pompen beschikken over een waterdichte behuizing en een motor die probleemloos onder water kan werken.

 

De toepassing van de dompelpomp

Omdat dompelpompen zelfaanzuigend zijn, zijn deze bij uitstek geschikt voor situaties die vragen om een constante waterafvoer. Dat is bijvoorbeeld vaak het geval in de landbouw of de bouwsector, maar ook bij het leegpompen van ondergelopen kelders. Ook in de industriële sector wordt de dompelpomp veelzijdig toegepast. Met zo’n pomp kunt u bijvoorbeeld reservoirs legen, chemicaliën verpompen of afvalwater afvoeren.

 

Wilkon, voor maatwerk pomptechniek

Bij Wilkon geloven we in maatwerk. Iedere situatie vraagt immers om een optimale aanpak. Daarom leveren we geen standaardoplossingen, maar leggen we een installatie op maat aan, die past bij uw behoeften. Ook voor het onderhoud aan uw dompelpomp kunt u op ons rekenen. Met deskundig onderhoud houden we uw pomp in topvorm en voorkomen we dure reparatiekosten.

 

Wilkon, hét adres voor uw dompelpomp

Bent u benieuwd wat Wilkon voor u kan betekenen? Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten nemen graag de tijd om u van dienst te zijn. Welkom bij Wilkon, specialist in watermanagement en techniek sinds 1973!

Offerte aanvragen
dompelpomp

Dit type van dompelpompen wordt vooral gebruikt voor: grondwaterverlaging, oppompen van grondwater voor drinkwater of bluswater, weg pompen van drainagewater, effluent en vuilwater.