header-drainage

Drainage en infiltratie

Drainage en infiltratie

Steeds vaker kenmerken de Nederlandse zomers zich door extreme buien. Doordat er veel water in een korte tijd naar beneden komt, slaat de grond dicht en loopt het water weg. Tegelijk is er al jaren sprake van langdurige droogte. Deze droogte zorgt ervoor dat uw tuin verdort. Wilt u uw tuin beschermen tegen wateroverlast en droogte? Kies dan voor drainage, infiltratie en beregening van Wilkon! Ons innovatieve systeem laat regenwater langzaam infiltreren in de grond en zorgt dat u uw tuin ook in droge periodes verantwoord kunt blijven besproeien.

Offerte aanvragen
drainage-1

Regenwater hergebruiken met drainage en infiltratie van Wilkon

Met speciale drainagekratten onder uw tuin kunnen wij het regenwater opvangen en via een leiding naar de infiltratiekratten sturen. Vanuit deze infiltratiekratten wordt overtollig regenwater gedoseerd teruggebracht in de natuur. Dit kan eveneens met behulp van een kleine wadi. In droge periodes pompen wij het grondwater weer op en beregenen op deze manier uw tuin. Zo kunt u met dit drainage- en infiltratiesysteem uw tuin beregenen met regenwater in plaats van grondwater. Uiteraard kunt u het drainage- en infiltratiesysteem ook in de rest van het jaar gebruiken voor de beregening van uw tuin. In het najaar kunt u er bijvoorbeeld het regenwater van de najaarsbuien mee opvangen.

Meer weten over drainage en infiltratie van Wilkon?

Wilt u de waterhuishouding in uw tuin verbeteren en bent u benieuwd of het drainage- en infiltratiesysteem van Wilkon iets voor u is? Neem voor meer informatie en al uw vragen over drainage en infiltratie gerust contact met ons op. Bel 0578-701068 (vestiging Epe) of 0341-263326 (vestiging Nunspeet) of mail ons via info@wilkon.nl.

Offerte aanvragen

Projecten

Wilkon® is al meer dan 45 jaar gespecialiseerd in water- en pomptechniek.
Met trots presenteren wij u dan ook een selectie van onze projecten!

Meer projecten
/