header-brandputten

Brandput boren

Brandput boren

Wilt u een brandput laten boren? Dan is Wilkon uw vertrouwde adres. Onze vakspecialisten zorgen voor een brandput die altijd goed functioneert. Zo weet u zeker dat u kunt rekenen op deze betrouwbare blusvoorziening. Kies voor meer dan een halve eeuw ervaring en ervaar de expertise van Wilkon, voor het op de juiste plek plaatsen én onderhouden van uw brandput. Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag een vrijblijvende offerte aan. Wilkon is er voor al uw blusvoorzieningen.

Offerte aanvragen
brandputten-blusleidingen-2

Waarom brandput boren?

Een brandput wordt in de grond geboord en zorgt ervoor dat de brandweer altijd toegang heeft tot water. Een ondergrondse bron voor water om branden efficiënt te kunnen blussen. Steeds vaker kiezen bedrijven en gemeenten voor deze uitstekende blusvoorziening en dat om meerdere redenen. Zo draagt het uiteraard bij aan de brandveiligheid. En met het risico op meer droogte en waterschaarste, zorgt u er met een brandput voor dat er altijd toegang is tot een duurzame waterbron: grondwater.

CAM00491

Wilkon – Brandput specialist sinds 1973

Met meer dan 50 jaar ervaring hebben we bij Wilkon al veel brandputten geboord. Wij staan klaar voor iedereen die een brandput wil laten boren of andere blusvoorzieningen wil doorvoeren. Ook voor onderhoud zijn wij uw partner.

Brandput, de blusvoorziening van vandaag

Gemeenten en bedrijven zijn voor hun blusvoorziening steeds vaker op een brandput aangewezen. Nieuwe woonwijken en bedrijventerreinen zijn doorgaans namelijk niet meer voorzien van leidingen met voldoende debiet voor bluswater. Als gevolg hiervan moeten gemeenten en bedrijven in geval van waterschaarste steeds vaker voor een vervangende blusvoorziening zorgen. Een brandput boren is in zulke gevallen een uitstekende oplossing.

Voorkom verspilling van drinkwater

Ook voor de aanvoer van bluswater gelden steeds strengere eisen. Vanuit de Waterwet en milieuwetgeving, maar ook vanuit sociaal oogpunt, wordt steeds vaker geëist dat drinkwater niet als bluswater mag dienen. Bij Wilkon helpen we u door het aanleggen van blusleidingen die bluswater onttrekken aan het grondwater. Deze blusleidingen kunnen we zowel inpandig als uitpandig aanleggen. Zo boren we niet alleen uw brandput, maar verzorgen we ook de aanvoer van bluswater voor u.

brandputten-blusleidingen-1

Brandput boren: onze werkwijze

Bij Wilkon hebben we gecertificeerde boormeesters in huis die de klus op een professionele manier klaren. Dat begint met het in kaart brengen van de omgeving, waarbij bijvoorbeeld ook gekeken wordt naar leidingen die nu al onder de grond liggen. Zo weten we waar we veilig kunnen boren. We maken gebruik van professionele apparatuur om zeker te zijn dat we niets beschadigen. Ondergrondse leidingen worden netjes weggewerkt.

Offerte aanvragen

Onderhoud en controle van brandputten

Een brandput boren is een klus op zichzelf, maar dan bent u er nog niet. De brandput moet namelijk regelmatig gecontroleerd wordt. Gezien de brandput – hopelijk – nooit gebruikt wordt, kan het zijn dat de werking ongewenst achteruit is gegaan. Een regelmatige check, inclusief het nodige onderhoud, bevelen wij dan ook zeker aan. Bij Wilkon zijn we tevens uw partner voor onderhoud en controle van de geboorde brandputten. En zoekt u een nieuwe partij voor het controleren van uw huidige brandput? Ook dan kunt u bij ons terecht.

brandkranen-2

Waterput brandput en andere blusvoorzieningen

Bij Wilkon bieden we een scala aan bluswatervoorzieningen, waaronder brandkranen, droge blusleidingen voor hoge gebouwen, noodsproeiers en meer. Wij werken altijd 100% op maat, en nemen tijdens een bezoek aan uw locatie indien gewenst ook andere opties onder de loep. Zo gaat u voor een brandveilig plan, en kunt u direct actie (laten) ondernemen indien er onverhoopt een noodsituatie uitbreekt. Met Wilkon zorgt u voor de juiste voorzorgsmaatregelen voor brand.

brandkranen-1

Nieuwe brandput boren - maatwerk

Wordt een geboorde put door de brandweer aanbevolen om welke reden dan ook? De gecertificeerde boormeesters bij Wilkon staan voor u klaar voor ondergrondse afwerking van uw brandput. Ook een bovengrondse aansluiting behoort overigens tot de mogelijkheden. De voordelen zijn duidelijk. Betere brandveiligheid, en het gebruik van grondwater bij een noodsituatie. En daarmee besparen we dan meteen op kraanwater. Dat noemen we bij Wilkon een win-winsituatie.

Brandput boren? Wilkon!

Wilt u een waterput voor de brandweer laten boren? Of wilt u sowieso eens kijken hoe u de noodvoorzieningen op het gebied van brandveiligheid kunt verbeteren? Moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen in verband met verzekeringen? Neem dan contact op met Wilkon Watermanagement & Techniek. Onze experts staan voor u klaar voor het beantwoorden van vragen of het opstellen van een vrijblijvende offerte.

Offerte aanvragen

Benieuwd naar onze projecten?

Bij Wilkon werken we dagelijks aan de meest uiteenlopende projecten. Projecten waar we trots op zijn en die we dan ook graag laten zien! Neem gerust een kijkje voor een impressie van wat we zoal doen. En wilt u graag meer weten? Neem voor al uw vragen contact met ons op. We adviseren u graag!

Meer projecten
/