header-waterbehandeling

Waterbehandeling

Waterbehandeling

Waterbehandeling is een specialistische methode om een bepaalde waterkwaliteit te realiseren of water met een specifieke samenstelling te maken. Als specialist in watermanagement en techniek bent u hiervoor bij Wilkon aan een vertrouwd adres. Al sinds 1973 helpen onze specialisten organisaties in uiteenlopende sectoren met praktische en effectieve toepassingen om water te behandelen. 

Offerte aanvragen
waterbehandeling-1

Maatwerk waterbehandeling van Wilkon

Water op de juiste manier behandelen vraagt om veel expertise. Daarom is het goed om te weten dat Wilkon een ervaren totaalspecialist is om water geheel op maat te behandelen. Wij adviseren en ontwerpen niet alleen installaties voor waterbehandeling, maar bouwen en onderhouden ze ook voor u. Daarbij zijn er vier verschillende soorten water die we voor u kunnen behandelen: 

  • Bronwater
  • Oppervlaktewater 
  • Leidingwater 
  • Afvalwater 
waterbehandeling-2

Drie vormen van waterbehandeling

Dat het behandelen van water zo’n specialistische aanpak vraagt, komt doordat ieder proces om een eigen waterkwaliteit vraagt. Daarom onderscheiden we drie verschillende manieren van waterbehandeling: 

  • Waterontijzering
  • Waterdosering 
  • Waterontharding 

Waterontijzering 

Waterontijzering is in veel gevallen een complexe aangelegenheid. Er zijn namelijk allerlei factoren die het ontijzeren van water bemoeilijken. Dat kan een lage pH-waarde zijn, maar ook doordat het ijzer aan organische stoffen is gebonden. Bovendien kan het water ammonium, arseen of methaan bevatten. Dit alles vraagt om een zorgvuldige waterbehandeling en het correct spoelen (handmatig of volautomatisch) van de ontijzeringsfilters. Wilkon heeft hierin maatwerk oplossingen, waarbij een minimale spoelfrequentie één van de grote voordelen is. Dankzij een speciale ionenwisselaar kunt u water zelfs met één installatie ontijzeren én ontharden. 

Waterdosering 

Een andere vorm van waterbehandeling is waterdosering. De doseerpompen van Wilkon blinken uit in nauwkeurigheid, werken gebaseerd op tijd of hoeveelheid en zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Met onze installaties voegt u de juiste hoeveelheid hulpstoffen toe aan proceswater, ketelvoedingwater of koelwater. Vanzelfsprekend voldoen alle doseerinstallaties aan de huidige kwaliteits- en veiligheidsnormen. 

Waterontharding 

Ook waterontharding is een veel voorkomende vorm van waterbehandeling. Hard water en kalkafzetting zorgen er niet alleen voor dat leidingen verstopt raken, maar ook dat apparatuur beschadigd raakt. Dat veroorzaakt niet alleen minder rendement, maar ook hoge onderhoudskosten. Water ontharden is daarom een effectieve en belangrijke oplossing voor bijvoorbeeld proces- en koelwater, productiemachines en stoomketels. Hiermee minimaliseren we kalkafzetting en voorkomt u niet alleen vervelende schades, maar ook hoge kosten. Dat doen we door calcium- en magnesiumionen uit te wisselen tegen natriumionen. Regeneratie van harsen vindt plaats met pekelwater uit zouttabletten, maar ook met fijn industriezout. 

Meer weten over waterbehandeling?

Heeft u nog vragen over het behandelen van water, of bent u benieuwd wat Wilkon hierin voor u kan betekenen? Neem voor meer informatie over waterbehandeling gerust contact met ons op. De specialisten van Wilkon denken graag met u mee in een maatwerk oplossing. 

Offerte aanvragen

Projecten

Wilkon® is al meer dan 45 jaar gespecialiseerd in water- en pomptechniek.
Met trots presenteren wij u dan ook een selectie van onze projecten!

Meer projecten
/