beregening-header-5

Sproeisysteem kopen

Sproeisysteem kopen

Of het nu gaat om een grote tuin, een sportveld, een akker of een bedrijfstuin: een sproeisysteem mag in het almaar droger wordende Nederlandse klimaat niet meer ontbreken. Zo bent u ervan verzekerd dat uw gras te allen tijde voldoende water krijgt en hoeft u bovendien niet zelf meer met de tuinslang in de weer. En u kunt met een gerust hart op vakantie: onze automatische sproeisystemen herkennen uit zichzelf wanneer het nodig is om te bewateren. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een sproeisysteem met een timer, waarmee u zelf een tijdslot kunt instellen.

Offerte aanvragen
beregening-tuin-2

Een sproeisysteem bespaart u tijd en water

Het bewateren van een tuin of grasveld is een tamelijk tijdrovende klus. Veelal bent u druk met werk en andere zaken, waardoor het sproeien van de tuin er wellicht weleens bij inschiet. Bovendien hebben sommige planten - zeker tijdens een warme zomer - meerdere keren per dag water nodig, om uitdroging tegen te gaan. Een sproeisysteem is een vorm van tuinberegening dat u helpt bij het bewateren van deze water behoevende planten, wanneer u niet thuis bent.

Maar naast tijd bespaart automatisch sproeien met behulp van een sproeisysteem u ook water. Doet u het met de hand, dan gebruikt u namelijk al gauw te veel water, dat vervolgens in de grond zakt. Onze automatische sproeisystemen herkennen namelijk de momenten waarop er wel of juist niet gesproeid moet worden en leveren vervolgens precies de juiste hoeveelheid water.

beregening-tuin-3

Ondergrondse sproeisystemen

Zeker bij nieuw aan te leggen tuinen winnen in de grond verzonken sproeisystemen steeds meer aan populariteit. Hierbij zijn leidingen in de grond verwerkt en verbonden aan zogeheten pop-up sproeiers, die naar boven komen wanneer er gesproeid moet worden. Deze sproeisystemen zijn zodoende onzichtbaar, wat de uitstraling van uw tuin vanzelfsprekend ten goede komt. Het biedt daarnaast een voordeel bij het maaien: u rijdt met de grasmaaier zo over de sproeiers heen. En tot slot kunt u bij het sproeien in veel gevallen gebruikmaken van regenwater, wat weer scheelt in de kosten.

Laat ook een sproeisysteem aanleggen

Aangezien er diverse sproeisystemen te verkrijgen zijn en een kleine tuin wellicht een minder geavanceerd systeem vergt dan een voetbalveld, kunnen we ons voorstellen dat u vragen heeft over welk sproeisysteem voor u nu geschikt is. We geven u dan ook graag vrijblijvend advies. En heeft u een keuze gemaakt? Dan kunt u het systeem zelf proberen aan te leggen, maar u kunt het ook aan onze specialisten overlaten.

Neem dus gerust contact met ons op om uw vragen aan ons voor te leggen. Onze vestiging in Epe is telefonisch te bereiken via 0578 - 70 10 68, het filiaal in Nunspeet via 0341 - 26 33 26. U kunt natuurlijk ook mailen naar info@wilkon.nl of gewoon eens langskomen bij onze winkel aan de Ledderweg 48 in Epe. Zonder twijfel kunnen we ook voor u het meest geschikte sproeisysteem of beregeningsinstallatie vinden en installeren!

Projecten

Wilkon® is al meer dan 45 jaar gespecialiseerd in beregening.
Met trots presenteren wij u dan ook een selectie van onze projecten!

Meer projecten
/