header-projecten-beregening

Aanleg tuinberegening Harderwijk

Aanleg tuinberegening Harderwijk

Voor de beregening van een tuin met gazon in Harderwijk verzorgde Wilkon de aanleg van een geavanceerde beregeningsinstallatie. De tuinberegening is aangesloten op een waterbron met grondwater.

Offerte aanvragen

Tuinberegening met componenten, pop-up sproeiers en nevelaars van Toro

De beregeningsintallatie in Harderwijk wordt aangestuurd door besturingscomponenten van het topmerk Toro. De Toro TMC 212 controller, die de beregening aanstuurt, werkt nauw samen met een draadloze regensensor. Ook de pop-up sproeiers en pop-up nevelaars in de tuin zijn afkomstig van Toro.

 

Onzichtbare pop-up sproeiers en nevelaars

Pop-up sproeiers en pop-up nevelaars beschikken over veel goede praktische eigenschappen. Eén van die eigenschappen is dat ze onzichtbaar in de grond zakken als de beregeningsinstallatie buiten gebruik is. Daardoor bent u met pop-up sproeiers en nevelaars verzekerd van een tuin die er strak en netjes afgewerkt uitziet.

 

Intern geproduceerde verdelers van topkwaliteit

Het water voor de beregeningsinstallatie wordt verdeeld vanuit de garage. De verdeler die is gemonteerd is door Wilkon in eigen huis geproduceerd en vervaardigd uit roestvast staal. Als het gaat om kwaliteit, laten we bij Wilkon namelijk niets aan het toeval over. Daarom produceren we onze verdelers zelf. Over kwaliteit gesproken: de gaten in de fundering van de schuur zijn met diamantboren exact op maat van de verdeler aangebracht.

Automatische waterpomp met drukschakelaar

Voor het pompen van het water is een DAB Aquajet 132 M hydrofoorpomp geïnstalleerd. Deze waterpomp schakelt volledig automatisch in en uit door middel van een drukschakelaar. De ondergronds aangelegde PE-leidingen zijn met No-Dig apparatuur en een bodemraket in de grond verwerkt. Hierdoor wordt schade aan de bodem zoveel mogelijk beperkt.

 

Efficiënte beregening rondom het perceel

Langs de hagen rondom het perceel is bewust gekozen voor het aanleggen van een druppelleiding. Dit zorgt voor maximale efficiëntie door het water precies bij de stam te brengen. Zo komt er geen water buiten het perceel en ondervinden buren en fietsers geen wateroverlast.

 

Wilt u ook een beregeningsinstallatie laten aanleggen?

Bij Wilkon worden we blij van gezonde, frisse tuinen. Tuinen om trots op te zijn, tuinen waarin je heerlijk kunt verblijven. Daarom besteden we veel zorg en aandacht aan onze beregeningsinstallaties. Overweegt u ook om een beregeningsinstallatie te laten aanleggen? We denken graag met u mee om de beregening van uw tuin en gazon zo praktisch mogelijk te maken. Neem voor vragen over of bij belangstelling voor tuinberegening gerust vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag!