Spiegellassen

Wilt u kunststof leidingsystemen laten spiegellassen? Dan is Wilkon de partner die u zoekt. Onze vakmensen maken hierbij gebruik van een computergestuurd spiegellasapparaat, voor de hoogste precisie. Dit maakt de kunststof leidingen die wij hebben weten te spiegellassen erg sterk, zodat ze een hoge druk kunnen weerstaan. Ook profiteren van onze kennis en kunde op het gebied van spiegellassen? Neem dan gauw contact op en bel met 0578 - 701068 (vestiging Epe) of 0341 - 263326 (Nunspeet), of vraag hieronder meteen een offerte aan.

offerte aanvragen

Wat houdt spiegellassen precies in?

Bij spiegellassen - ook wel stuiklassen genoemd - worden twee delen kunststof door middel van samensmelting aan elkaar bevestigd. Deze techniek wordt voornamelijk gebruik voor het verbinden van (grote) kunststof leidingbuizen. Beide uiteinden worden hierbij allereerst afgevlakt, zodat ze precies op elkaar aansluiten. Hierna wordt er een zogeheten lasspiegel tussen geplaatst. Dit is een element dat de uiteinden van beide buizen verhit, waardoor het vaste materiaal tot op bepaalde hoogte vloeibaar wordt. Wanneer dit is gebeurd, wordt de lasspiegel verwijderd en worden beide buizen onder druk tegen elkaar geperst. Het vloeibaar geworden plastic neemt weer zijn vaste vorm aan, waardoor beide buizen met elkaar versmolten zijn.

Spiegellassen

Waarom kiezen voor spiegellassen?

Er bestaan verscheidene manieren om twee kunststof delen met elkaar te verbinden. Wat zijn dan de specifieke voordelen van spiegellassen? Nou, allereerst heeft u geen hulp- of lasmiddelen nodig, zoals lijm of een lasdraad. Daarnaast komen er bij dit proces geen of nauwelijks schadelijke dampen vrij, wat het ook een milieuvriendelijke lasmethode maakt.

Kan ik alle soorten kunststof spiegellassen?

Spiegellassen is met de meest gangbare soorten kunststof goed mogelijk. Denk hierbij onder meer aan polyethyleen, polypropyleen, pvc, polystyreen, ABS en POM. Of spiegellassen mogelijk is, hangt af van de thermoplasticiteit van het kunststof. Met andere woorden: in hoeverre kan de toestand van het kunststof overgaan van plastisch naar vloeibaar? Hiervoor wordt de plasticiteitsindex (PI) gebruikt. Materiaal dat niet of nauwelijks smelt is zodoende niet geschikt voor spiegellassen en materiaal dat té snel smelt en letterlijk verandert in vloeistof evenmin.

Maak gebruik van onze service

Of u nu onze hulp wilt inschakelen gedurende een volledig project of slechts tijdens een deelfase onze expertise kunt gebruiken: de vakmannen van Wilkon staan voor u klaar. Neem dus gauw contact met ons op en we voorzien u spoedig van een offerte op maat. Deze is vanzelfsprekend volledig vrijblijvend. Vraag dus nu uw offerte voor spiegellassen aan!