Beregeningsinstallatie

Met een beregeningsinstallatie zorgt u ervoor dat uw tuin en planten op de juiste momenten de juiste hoeveelheid water krijgen. Geen overbodige luxe in Nederland, waar wekenlange droogtes zich kunnen afwisselen met hevige plensbuien. Bedenk daarbij dat het klimaat zal blijven veranderen en het ook in Nederland steeds droger zal worden. Een beregeningsinstallatie zorgt dat u niet langer afhankelijk bent van de natuur of uw handmatige tuinsproeier. 

offerte aanvragen

Waarom een beregeningsinstallatie laten aanleggen?

Het aanleggen van een beregeningsinstallatie heeft grote voordelen, zowel voor uw tuin als voor u als eigenaar. U hoeft zich namelijk geen moment meer druk te maken over de vraag of uw tuin wel voldoende water krijgt. Het systeem herkent het moment waarop het nodig is om te sproeien en heeft ook door wanneer dit juist niet gewenst is. Zo groeien uw planten optimaal en ziet uw tuin er altijd groen en gezond uit.

Voor uzelf betekent de aanwezigheid van een beregeningsinstallatie dat u voortaan niet meer met de tuinslang in de weer hoeft. Zeker wanneer u een grote tuin bezit scheelt dit nogal wat gedoe. Bovendien gebruikt een beregeningsinstallatie niet meer water dan nodig is, terwijl er bij het gebruik van een handmatige sproeier veel water verspild wordt. En in veel gevallen kunt u zelfs gebruikmaken van oppervlakte- of grondwater, in plaats van het water uit uw kraan. Dat scheelt weer kosten!

Beregeningsinstallatie

Onzichtbare beregeningsinstallatie

Een ander groot voordeel van een professionele beregeningsinstallatie is dat deze nagenoeg onzichtbaar is. De sproeiers zitten in de grond verwerkt en komen omhoog wanneer ze ingeschakeld worden. Ook het leidingwerk is onder het gras weggewerkt. Om deze reden is het dan ook het verstandigst om een beregeningsinstallatie te laten plaatsen in een nieuw aan te leggen tuin. Maar ook in een nieuwe tuin is dit natuurlijk mogelijk.

Mogelijkheden om uw tuin te beregenen

Bij Wilkon kunt u terecht voor diverse onderdelen van tuinberegening. U kunt een volledige beregeningsinstallatie door ons laten ontwerpen en aanleggen, maar ook losse onderdelen zijn bij ons verkrijgbaar. Leidingwerk van pvc en polyethyleen, sproeiers, beregeningspompen om grondwater te kunnen gebruiken: alles voor een optimale bewatering van uw tuin is aanwezig.

Ook een beregeningsinstallatie laten aanleggen?

Voor iedere tuin is een beregeningsinstallatie op maat te ontwerpen. Benieuwd wat voor u de beste optie is? Vraagt u dan vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier of bel ons op 0578 - 70 10 68. We denken graag met u mee en ontwerpen voor u een beregeningsinstallatie die uw tuin optimaal tot wasdom laat komen!