beregening-header-2

Beregening daktuin

De beregening van een daktuin

De beregening van een daktuin is een vak op zich. Doordat planten op een daktuin minder diep wortelen, wijkt de waterbehoefte van een daktuin doorgaans af van een reguliere tuin. Daarom leggen we beregening voor daktuinen bij Wilkon altijd op maat aan. Iedere daktuin is immers uniek! Hét grote voordeel van maatwerk beregening van uw daktuin is dat uw beregening perfect is afgestemd op de waterbehoefte. Dit zorgt niet alleen voor een prachtige daktuin, maar ook voor een beregening die zo efficiënt mogelijk verloopt.

Offerte aanvragen

Beregening van uw daktuin via druppelleidingen

Voor de beregening van daktuinen maken we bij Wilkon vaak gebruik van Toro Roothguard druppelleidingen. Een druppelleiding is een slang die over de grond tussen de planten door wordt gelegd. In de slang zitten gaatjes waardoor het water de planten in uw daktuin bereikt. Druppelleidingen hebben niet alleen een perfect bereik, maar zorgen ook dat uw daktuin langer mooi blijft. Bij beregening via een druppelleiding kan de zon namelijk minder schade aanrichten dan bij beregening van bovenaf. Bovendien is deze druppelleiding beveiligd tegen plantenwortels. In vele andere druppelleidingen kunnen deze wel naar binnen kunnen groeien en de werking van de beregening belemmeren. 

Beregening van gras in uw daktuin

Daktuinen zijn er in allerlei soorten en maten. Er bestaan bijvoorbeeld ook daktuinen met gras. Voor de beregening van deze daktuinen maken we bij Wilkon gebruik van sproeiers. Evenals de druppelleidingen zijn ook de sproeiers van het topmerk Toro. Per situatie bekijken we welk type sproeier het meest geschikt is. Daarbij wegen we drie verschillende sproeiers tegen elkaar af:

• Pop-up sproeiers
• Sectorsproeiers
• Telescoopsproeiers

Beregenen met maximaal gebruiksgemak

Bij Wilkon vinden we dat kwaliteit niet ten koste mag gaan van gebruiksgemak. Daarom maken we de beregening van uw daktuin voor u zo eenvoudig mogelijk. Als ervaren specialist beschikken we namelijk over de nieuwste technieken om de beregening van uw daktuin zo moeiteloos mogelijk te laten plaatsvinden. Desgewenst kunnen we uw beregening bijvoorbeeld voorzien van een elektronische aansturing. Daarmee regelt u zelf eenvoudig de sproeitijden en de tijdsduur van iedere sproeibeurt. Bovendien is uw beregening te voorzien van een regensensor. Deze sensor zorgt ervoor dat uw beregeningsinstallatie zich uitschakelt wanneer het lange tijd regent.

Ook voor onderhoud aan de beregening van uw daktuin

Al bijna 50 jaar zijn we bij Wilkon specialist op het gebied van beregening. Niet alleen voor de aanleg van uw beregening, maar ook voor het onderhoud aan uw beregening kunt u op ons rekenen. Wilt u graag beregening van uw daktuin laten aanleggen, of uw beregeningsinstallatie laten onderhouden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, voor maatwerk advies. Wij helpen u graag!

Projecten

Wilkon® is al meer dan 45 jaar gespecialiseerd in beregening.
Met trots presenteren wij u dan ook een selectie van onze projecten!

Meer projecten
/